Travel| Top 3 bezochte steden in Catalonië

Nu de zomer er weer aan begint te komen, het verlangen naar de zon toeneemt en de zomervakantie in zicht komt, komt de volgende vraag naar boven. Waar gaan we naar toe deze zomer? Een actieve vakantie? Een strandvakantie? Of juist iets daartussen in? Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie van zowel rustig aan het zwembad of aan het strand hangen, met daarnaast het bezoeken van mooie steden. Vorig jaar heb ik enkele plaatsen bezocht in Catalonië, hieronder zie je mijn top 3 van bestemmingen!

1. BarcelonaBarcelona_strand
Zonder twijfel mijn favoriete stad! Op sommige plekken heel toeristisch, maar juist als je van de normale wegen afwijkt en van de toeristische routes af gaat zie je wat Barcelona echt te bieden heeft! Wie van jullie wist bijvoorbeeld dat Barcelona ook een heel mooi strand heeft? En dat er in de zijstraten van de Ramblas ook hele leuke winkeltjes zitten?

2. Besalu
Als je van cultuur en middeleeuwse historie houdt, is Besalu echt een aanrader. Het dorpje, welke alleen te bereiken is via een schitterende brug, geeft je een kijkje in de Middeleeuwse bouwkunst van Catalonië. Doordat het een heel klein dorpje is, ben je met het bezichtigen weinig tijd kwijt en is er nog genoeg tijd om te genieten van de prachtige natuur op de weg ernaar toe!


3. Montserrat
Van oorsprong een klooster (die nog steeds in gebruik is)! Maar tegenwoordig wordt er goed ingespeeld op het toerisme. De prachtige kathedraal is gratis te bekijken, en tegen een kleine bijbetaling kan je de Zwarte Madonna van Montserrat ook nog bekijken. DaarnaMontserratast geeft het klooster de mogelijkheid, om via een gondel nog hoger de berg op te gaan om de eindbestemming van een vroege kruistocht te bereiken! Dus ook voor de avontuurlijke mensen onder ons is er genoeg te beleven.

Zijn jullie zelf ook al eens in Catalonië geweest? Tips zijn van harte welkom!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s