Viral – Vrouwelijke imperfecties

Lang niet elke vrouw heeft het lichaam dat voldoet aan de schoonheidsidealen van de maatschappij. En dat we daar een beetje klaar mee zijn zie je nu op het internet waar fotoreportages en social media accounts waar vrouwelijk imperfecties centraal staan razend populair zijn. Want toegegeven, niemand is in real life perfect!

Foto silhouette – Manoj Aryan

Onrealistische schoonheidsidealen

Het is een gegeven: social media heeft ons leven zowel verrijkt als verarmd. We weten precies wie wat uitspookt. Elk kiekje wordt geïnstagramd (dit moet een werkwoord worden) en elke gebeurtenis op Facebook geplaatst. Dat foto’s een boel kunnen vertekenen weten we, maar beseffen doen we het lang niet allemaal.

Stiekem dromen we van het strakke buikje van Doutzen Kroes en de vormen van Beyoncé. Maar of deze schoonheidsidealen realistisch zijn? Not at all. In feite zal je zelfs 95% van de vrouwenlichamen niet tegenkomen op billboards.

real woman quoteFotocredit: Tiffany Weyandt

Tegenaanval vrouwelijke schoonheid

Hoe fijn is het dan om op internet niet alleen afgetrainde bodybuilders en door plastisch chirurgen opgekrikte lichamen tegen te komen? Het is tijd voor echte schoonheid. Want dat is herkenbaar voor de ‘gewone jij en ik’. Het is dus wel verklaarbaar dat de afgelopen periode de bezoekersaantallen van de volgende fotografieprojecten en social media accounts door het dak gingen!

  • The Expose Project – Blogger Jes Baker sloeg de handen ineen met fotografe Liora K voor the Expose Project. Wat een project werd waarbij 96 vrouwen met allerlei verschillende lichaamstypes naakt op de foto werden gezet. Zonder filter (dag Valencia) en zonder photoshop! Daar kan je alleen maar respect voor hebben.
    LoveyourlinesFotocredit: Loveyourlines
  • #Loveyourlines – Het Loveyourlines Instagram account is gecreëerd door twee moeders die het taboe van striae willen doorbreken. Zodat je je niet hoeft te schamen en je van de zomer gewoon lekker in je bikini over het strand kunt paraderen.fatkiniFotocredit: DKaafu
  • #fatkini / #losehatenotweight – Op Instagram worden deze twee hashtags steeds populairder. Onder de hashtags vind je foto’s van vrouwen die vinden dat hun lichaam gezien mag worden, ondanks dat ze niet aan het zogenoemde schoonheidsideaal voldoen.

Trends of niet. Het draait erom dat jij je happy voelt in je lichaam. En daar kan geen schoonheidsideaal tegenop!

Wat vind jij van deze trends?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s