Maandag modenieuws

Er kwamen vandaag zulke fijne modenieuwtjes naar buiten dat ik ze graag met jullie wilde delen! (Knowledge is power, dus doe er je voordeel mee!) Zo komt er een nieuwe fashion outlet in Amsterdam, introduceert een Nederlandse winkel recyclebare tasjes en werd er ook bekend welk Europees keten de grootste afnemer is van biologisch katoen.

Amsterdam Style OutletsFotocredit: Sugarcity

Amsterdam The Style Outlets

Naar verwachting openen de deuren pas in 2017, maar dan hebben we ook wat. 18.000 m2 aan winkelruimte waar merken uit het hoogsegment hun restpartijen verkopen aan koopjesjagers. Welke winkels hun deuren zullen openen aan de Halfweg wordt later bekend gemaakt. Stay tuned!

Zeeman statiegeldtasKoop hem hier!

Zeeman introduceert statiegeldtas

De Zeeman schrapt de bekende blauw gele tas en komt in de plaats daarvan met een statiegeldtas die voor 1 euro gekocht kan worden. Je mag hem zelfs gescheurd/vies/kapot inleveren waarbij je het aankoopbedrag terugkrijgt. Het nieuwe geel blauwe tasje is gemaakt van gerecycled polyester. Bovendien zal hij een handig opbergzakje hebben waardoor je de tas compact kan opvouwen en makkelijk mee kan nemen. Een echte euro knaller dus!

bio cottonFotocredit: Mode Mujar

H&M grootste afnemer van biokatoen

H&M is voor de derde keer de grootste afnemer van biologisch katoen. Textile Exchange, de organisatie die zich bezighoudt met de productie van bio katoen maakte bekend dat de Zweedse keten voor de derde keer de grootste afnemer is.
“We hebben duidelijke doelen over de toename van het gebruik van biokatoen. In 2020 willen we enkel nog duurzaam katoen gebruiken. Om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren, creëren we een groeiende vraag naar biologisch katoen. We investeren ook in gerecycled katoen,”  aldus Henrik Lampa die over de duurzame processen van H&M gaat.

Advertisements

2 thoughts on “Maandag modenieuws

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s