Van de boekenplank – De kleine getuige

Één van mijn voornemens van dit jaar is om meer boeken te lezen. Ik vind het zo fijn om af en toe in een verhaal te duiken en alles om je heen even te vergeten. En laat dat in de zomerperiode net even wat makkelijker gaan! In het weekend aan het strand of in het zonnetje in de tuin lees ik toch nét wat lekkerder! Ben jij ook zo’n (part time) lezer? Hou dan deze nieuwe rubriek in de gaten, want hierin zal ik door mij gelezen boeken delen.  De kleine getuige van Jodi Picoult trapt af.

Fotocredit: Emily

de kleine getuige

Het verhaal

De kleine getuige vertelt het verhaal van Nathaniel, zijn moeder Nina Frost (hulpofficier van justitie, gespecialiseerd in kindermisbruik- en verkrachtingen) en vader Caleb Frost (eigenaar van een goedlopend aannemersbedrijf) die plotseling moeten dealen met hun grootste nachtmerrie: De vijfjarige Nathaniel blijkt te zijn verkracht.
Nina ziet door haar werk van dichtbij hoe het rechtssysteem werkt en vaak faalt bij de rechtszaken omtrent kinderverkrachters, waarbij de kinderen tot levenslange (trauma) veroordeeld worden en de daders een aantal jaren later weer vrij rondlopen. Daardoor komt ze tot een drastisch besluit met ingrijpende gevolgen voor het hele gezin.

Review

Ik heb het boek in een aantal dagen uitgelezen. Hoewel het soms wat voorspelbaar is, neemt het verhaal af en toe hele onverwachte wendingen die je niet had voorzien. Op de helft van het boek gebeurt er iets wat ik juist aan het einde van het verhaal had verwacht. Toch is dat  weer het begin van een spannende en meeslepende passage. Must read!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s