Amsterdam Fashion Week – who to watch

Bron: Modereporters

De Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week is in volle gang. Alhoewel, eigenlijk is ie al bijna afgelopen! Het goede nieuws is dat je dankzij het internettijdperk via social media en livestreams de shows hebt kunnen volgen. Heb jij iets gemist? Niet getreurd, je hebt vandaag en morgen nog een aantal herkansingen.

 AFW schema zondag 13 july

As we speak hebben we er alweer een aantal shows opzitten, maar de volgende shows kan je nog gewoon lekker front row vanachter je laptop/tablet bekijken.

17.00u Dorhout Mees
Catwalk – Gasthouder

Dorhout Mees is een high end mode label met een kenmerkende vrouwelijke, elegante stijl waarbij draagbaarheid altijd een belangrijk uitgangspunt is. De basis van de collecties bestaat uit leuke prints, zijde, wol en fijne knits, in combinatie met onconventionele materialen. Kijken dus! (bron: Dorhout Mees)

18.30u Jonathan Christopher Homme
Vodafone Firsts Fashion Lab – Transformatorhuis

De jonge menswear designer Jonathan Christopher Homme is pas in 2012 afgestudeerd met een fashion design master van de ARTEZ Arnhem, maar timmert al flink aan de weg. Hij heeft zijn collecties al in Duitsland en Hong Kong mogen showen en kleed ook celebs als Jandino Asporaat en Emika. Als klap op de vuurpijl werkt hij ook als freelancer voor o.a. Karl Lagerfeld en showt hij nu op de Fashion Week. In de gaten houden dus! (bron: Jonathan Christopher Homme)

19.00u Monte Scroppino Originale presents Tony Cohen
Catwalk – Gasthouder

Tony Cohen heeft sinds 2005 al zijn eigen lijn en showde naast in Amsterdam ook op het droomterrein Bryant Park in New York. Naast couture heeft hij ondertussen ook een commerciële lijn die ‘gewoon’ te koop is in de winkel. Check vanavond meteen even of Kim Feenstra de show weer opent! (bron: Tony Cohen)

AFW schema maandag 14 juli

14.00u Evan Menswear
Vodafone Firsts Fashion Lab – Transformatorhuis

15.00u MLY
Catwalk S – Gasthouder

MLY is het label van Emily Hermans. Ze presenteert zichzelf steeds meer als een ecolabel die gebruik maakt van eco-gecertificeerde garens en natuurlijke, biologische afbreekbare vezels en inkt. (bron: MLY)

17.00u David Laport
Vodafone Firsts Fashion Lab – Transformatorhuis

17.30u Keys to succes
ABN AMRO Fashion in business

18.00u Grazia presents Marga Weimans
Catwalk – Gasthouder

Naar deze show ben ik persoonlijk het meest benieuwd. Marga Weimans combineert mode graag met architectuur en kleine kunsten. Ze ontwerpt creatieve collecties die zowel haute couture als draagbaar zijn. (Bron: Marga Weimans)

20.00u Maison the Faux
Vodafone Firsts Fashion Lab – Transformatorhuis

21.00u L’oréal professional presents Paul Schulten
Catwalk – Gasthouder

Paul Schulten sluit de Nederlandse versie van de fashion week af. Naast een couture lijn heeft Schulten ook een gelijknamige commerciële lijn die nu ook te koop is in zijn webshop. (bron: Paul Schulten)

Welke show was jouw favoriet? En naar welke kijk je nog erg uit?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s