1 is 2 many – Bekende mannen tegen seksueel geweld

Het ‘1 is 2 many’ project werd een aantal weken geleden als eerste door schrijfster Saskia Noort onder onze ogen gebracht in RTL Late Night. Ik kan alleen maar mijn respect uiten over de manier waarop zij op een onwijs sterke manier over haar eigen ervaring met seksueel misbruik vertelde. Ze vertelde eveneens over de Amerikaanse overheidscampagne ‘1 is 2 many’ die dit probleem op een confronterende wijze visualiseerde en aan de wereld liet zien dat het ook jouw zusje, nichtje of vrouw kan zijn die dit overkomt.

In het filmpje (want daar draait het om) spreken boegbeelden zoals Obama en Daniel Graig ons toe dat de schrikbarende statistieken naar beneden moeten. De boodschap: “Als een vrouw niet instemt met seks, dan is het verkrachting. En zie je zoiets gebeuren? Doe dan iets.”

In de uitzending van RTL Late Night deed Saskia Noort meteen een oproep om met de boegbeelden van ons landje een Nederlandse versie te maken. En die is er nu! Met onder anderen Mark Rutte, Humberto en Mark van Eeuwen. Heldin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s