Citytrip – Keulen bitte

Citytrip keulen bitteDat je voor een weekendje weg niet ver hoeft te reizen, bewijzen onze Oosterburen wel. Keulen is relatief makkelijk en snel aan te rijden (bovendien ligt het treinstation in hartje centrum) en is een stad met veel mooie plekjes en mogelijkheden op het gebied van cultuur en.. laten we de winkels niet vergeten. Schön!

hohenzollernbruckeFotocredit: JLD WebDesign Your WallWanderlust

Liefdessloten op de Hohenzollernbrücke

De Hohenzollernbrücke (brug) moet je absoluut bezoeken als je in Keulen bent. Op de brug worden door stelletjes sloten gehangen. De sleutel wordt vervolgens in de Rijn gegooid als symbool voor eeuwige liefde. Het is alleen al magisch om al die sloten bij elkaar te zien en de persoonlijke teksten die erop staan te lezen. Met een beetje geluk spot je een bruidspaar die eveneens hun liefde bezegelen met een slot. Ben je zelf voor een romantische get-away in de stad? Vergeet dan geen slot mee te brengen!

Dom keulen 2

Fotocredit: Hans Kool

De dom

Bekend in Keulen en omstreken is de Dom die middenin de stad staat. Omringd door winkelstraten en restaurantjes in de kerk absoluut een bezoekje waard. Lunchtip: Koop een broodje (of pretzel!) bij een bakker en plof tussen de Keulenaren op de trappen voor de Dom neer.

Citytrip keulen street art

Fotocredit: Banaan – StreetartCologne, bankje Doris Schuppe, rest – JONGblgn

Street art

De twee keren dat ik in Keulen ben geweest, viel de vele (onverwachte) street art me op. Je spot ze gewoon op de hoek van de straat. I love it en hoop dat jij het ook zeker tegen ze aan zal lopen in deze Duitse stad!

Keulen BeyoncéBezoek een concert in Keulen

Is het concert van je favoriete artiest in Nederland uitverkocht? Kijk dan eens over de grens voor kaartjes! Hier kwam ik bijvoorbeeld niet door de online wachtrijen voor Beyoncé heen. Een vriendin opperde toen om in België en Duitsland te kijken voor kaarten en in Keulen was het raak! Zo hebben we een leuk weekend weg gecombineerd met een concert van Queen B. Wij hebben onze kaarten bij World Ticket Shop besteld.

Plattegrond KeulenShop ’till you drop

Wat is een citytrip zonder een paar winkels gezien te hebben? Juist. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Hohe Straße waar alle grote ketens gevestigd zijn en de Belgian Quarter waar je leuke restaurantjes en kleinere boetiekjes vindt.

Mr cakeEat it

Er is natuurlijk voor ieder wat wils op het gebied van eten, maar als ik iets zou aanraden dan is het Mr. Cake (Cupcake Manufaktur) – Filzengraben 1-3. Andere tips zijn: de betaalbare Pasta Bar voor Italiaan fans (46 Salierring) en Lommerzheim (Siegesstr. 18) voor lokale gerechten.

Ben jij ooit in Keulen geweest? Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s